Nuorisovaltuusto tahtoo vaikuttaa

Turun Sanomat 29.1.2014

Tekstit: Ossi Rajala

Kuvat: Jonny Holmén

Nuorisovaltuutetut haluavat hyväkuntoisia koulutiloja, laadukasta kouluruokaa, ehkäistä nuorten syrjäytymistä, lisää vapaa-ajan toimintaa ja ennen kaikkea saada nuorten äänen kuuluviin Turussa.

Turun nuorisovaltuuston ensimmäinen kokous järjestettiin kaupungintalon valtuustosalissa tiistaina 28.1. 2014 klo 17.-19.30. Kokouksessa nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Jenna Lehtinen, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Alexis Vartiainen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Freija Häärä. Nuorisovaltuuston sihteeriksi äänestettiin Miikka Koivunen.

Valtuuston kahden vuoden toimikaudelle valittiin viime marraskuussa pidetyissä vaaleissa 28 jäsentä ja 22 varajäsentä. Valtuutetuista 12 on yläkoulun, 10 lukion ja 6 ammatti-instituutin edustajia.


Nuorten etuja on nuorisovaltuutettu Alexis Vartiaisen (vas.) mielestä puolustettava Turussa pitkällä aikavälillä. – Nyt se rupeaa toteutumaan, kun meillä on nuorisovaltuusto, hän sanoo. Valtuutettu Valtteri Perämäki toivoo Pernon nuorille lisää vapaa-ajan toimintaa.